
יו״ר איגוד האמנים הפלסטיים, שחר פרדי כסלו, וחברת הועד ורוניק ענבר מתראיינים לכתבה החשובה הזו בגלובס אודות היכלי תרבות עירוניים, במימון ציבורי, הסוחרים בחללי התצוגה ללא כל שיקול אמנותי או ליווי מקצועי..
מתוך הכתבה:
״איך קרה שמוסדות תרבות עירוניים הפכו לגוף שעושה מסחרה מאמנות פלסטית? לא רק הגלריה העירונית ברעננה על האגם פועלת כך. היכלי התרבות בחיפה, בפתח תקווה, במודיעין ובערים נוספות סוחרים בקירות ובחללים שלהם ומאפשרים לכל דורש (אוצר או אמן) להקים תערוכה ללא כל שיקול אמנותי או התייחסות של ועדה אמנותית. התוצאה? תערוכות שתלויות רע, שבהן משתתף מי שיכול לפתוח את הארנק, ושעוסקות בנושאים בנאליים וריקים. תערוכה על קיץ? הולך. תערוכה על פרחים? למה לא, תערוכה על חלומות?״
״יו”ר איגוד האמנים הפלסטיים, שחר פרדי כסלו, אומר: “אנחנו לא ממליצים לאמנים לשלם תמורת השתתפות בתערוכות. חשוב להגיד, בעיקר לאמנים צעירים, שלא זו הנורמה, ושאם הם מצאו את עצמם בתערוכה שהיא בתשלום, הם לא בכיוון הנכון”.
“אנשים חושבים שזאת אמנות כי זה מקבל גושפנקה, הרי זה מוצג בהיכל תרבות עירוני”, מוסיפה ורוניק ענבר, חברת ועד מנהל באיגוד האמנים, “אבל מקום שרוצה למתג את עצמו עם איכות אמנותית גבוהה צריך להרכיב ועדה מקצועית, ולא חסרים אנשי אמנות שגם זקוקים לפרנסה. זה לא שייך לעולם האמנות המקצועי. היכלי התרבות הם שדות פרוצים ונוצר מצב שמתפרנסים על גב האמנים ועל גב הציבור”.