קול קורא לעיצוב והקמת פסל ב"כיכר הרעות" בכפר הנוער החקלאי כדורי
"עמותת בוגרי כדורי" פרסמה קול קורא להצעות לפסל שישלים את האנדרטה ב"כיכר הרעות". על ההצעה לכלול סקיצה והערכת עלות הקמה (כולל מע"מ, עבודה וכלל ההוצאות הנלוות עד להשלמת הבנייה) עד לסך של 100,000 ₪.
יחד עם הסקיצה יש להגיש דף הסבר על ההצעה הכוללת את הרעיון ואופן תיאורו בהצעה, על ההצעה להכיל עד 500 מילים.
ניתן לתאם ביקור במקום כדי להתרשם מהכיכר. לתיאום ביקור יש להתקשר אל קרן במספר טלפון 050-6234948
ההצעות שיוגשו יבחנו על ידי וועדה המורכבת מהנהלת כדורי וחברי עמותת הבוגרים.
את ההצעות יש לשלוח במייל עד לתאריך 1 בספטמבר, לכתובת royb@kadoorie.org.il
על כפר הנוער החקלאי "כדורי", מתוך הקול הקורא:
כפר הנוער החקלאי כדורי נוסד בשנת 1933 וברבות הימים קנה לו שם כמוסד לימודים נחשב והתמקם במרכז האתוס הציוני של ימי טרום המדינה, אשר מנחיל לתלמידיו השכלה גבוהה, ערכי ציונות ולימודי חקלאות מעשית. בין בוגריו הבולטים נמנים: ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין, המשורר חיים גורי, המצביא והפוליטיקאי יגאל אלון ועוד רבים וטובים אשר עיצבו את הנהגת המדינה בראשית דרכה והיו מעמודי התווך של החברה הישראלית מאז ועד היום.
כיום, כדורי מהווה הלכה למעשה מגדלור לחיים משותפים של כלל חלקי החברה בישראל, ומחנך בפועל מזה עשרות שנים דורות של בני נוער לסובלנות, לקבלת האחר ולמצוינות. גולת הכותרת של העשייה החינוכית בכפר הינו החינוך וההתמחות למצוינות בחברה רב תרבותית. כאלפיים תלמידים מתחנכים כיום בכדורי, בכלל המוסדות בכפר.

