המחקר בוצע על ידי האיגוד במטרה לאפשר למקבלי ההחלטות במשרד התרבות להשיב את פרויקט ״אמן בקהילה״ במהירות האפשרית
כידוע לכולנו, במהלך השנה האחרונה בוטלו או נעלמו פרויקטים ותקציבים חשובים מאוד לתחום שלנו. החשובים שבהם הם פרסי משרד התרבות לשנת 2020, ופרויקט ״אמן בקהילה״. אנחנו נאבקים על החזרתם כבר חודשים ארוכים, ואחת המשימות שלנו בשנה הקרובה היא המשך מאבק עיקש על התקציבים והפרויקטים שניתן להציל. אנחנו עומדים בקשר רצוף עם אנשי משרד התרבות ולא מרפים מהנושא, ואת זה נמשיך לעשות עד להחזרת הפרסים והתקציבים הללו.
פרויקט ״אמן בקהילה״, שפועל בישראל מאז שנת 2000, הוא אחת הדרכים הבודדות שבהן מתקצב משרד התרבות אמנים מצטיינים באופן ישיר, ללא גורמים מתווכים. בנוסף, זהו פרויקט חשוב מאין כמותו בהבאת האמנות העכשווית אל הפריפריה של ישראל, וחשיפת קהלים מגוונים לאמנות וליצירה, גם אם ידם אינה משגת ביקורים תכופים במוזיאון.
בפגישתנו האחרונה עם שר התרבות, חילי טרופר, כשביקשנו תשובות על דבר ביטול פרויקט ״אמן בקהילה״ השנה, הסביר השר כי הפרויקט בוטל משום שחשב שהאימפקט שלו קטן מידי, וכי הוא מעוניין לבחון חלופות ודרכים לשיפורו. מיד הרמנו את הכפפה.
בחודשיים האחרונים יחידת המחקרים של האיגוד ביצעה מחקר מקיף בנושא האפקטיביות של ״אמן בקהילה״, בחינת מודלים של פרוייקטים דומים ומוצלחים ברחבי העולם וכן המלצות להחזרת ושיפורו. המחקר הוזמן במשותף עם משרד התרבות, כדי לאפשר למקבלי ההחלטות במשרד להשיב את פרויקט אמן בקהילה במהירות האפשרית. המחקר יוגש השבוע לשר התרבות ולראשי המשרד.
חשוב לנו מאוד לשתף את חברי וחברות האיגוד בידע שנוצר במסגרת עבודת האיגוד. כמו במחקרים הקודמים שהפקנו בשנה החולפת, גם המחקר הזה זמין להורדה חופשית עבור ציבור האמנים והאמניות בישראל.
את המחקר ערכו עבור האיגוד ד״ר אלעד ירון והגברת רות אברהם.