ילד, בוא רגע

יוזמות חדשות במדינות אירופה מחלקות מענקי-צריכת-תרבות לדור הצעיר כדי לחשוף קהלים חדשים לאמנות.
08/04/2023

יוזמות חדשות במדינות אירופה מחלקות מענקי-צריכת-תרבות לדור הצעיר במטרה לסייע לתחום להתאושש מתקופת הקורונה, ולחשוף קהלים חדשים לאמנות.

תכנית ״קולטור-פאס״, שהחלה לפעול השנה בגרמניה, מבקשת לעודד צריכת אמנות ותרבות בקרב קהל צעיר: במסגרתה, כל אדם שמלאו לו 18 יהיה זכאי במהלך השנה לקבל קרדיט של 200 יורו לקניית כרטיסי כניסה למוזיאונים, תאטראות, הופעות ועוד. על פי הידיעה ב״ארטנט״, תמריץ מרכזי מאחורי התכנית הוא מתן דחיפה וסיוע נוסף לעולם התרבות בגרמניה, שנפגע קשות במהלך מגפת הקורונה. לאחר הפיילוט, תשקל האפשרות להרחיב את התכנית גם לגילאי 15 עד 17. התכנית היא יוזמה משותפת של משרד התרבות ומשרד האוצר הגרמניים.

יוזמות כאלו, המבקשות לעודד צריכת אמנות ותרבות בקרב הדור הצעיר, קמו בשנה האחרונה גם בספרד, בצרפת ובמדינות נוספות. בספרד, הודיעה הממשלה כי היוזמה (שהעניקה 400 יורו לכל בן 18) ״נועדה להנגיש תרבות לקהל צעיר רחב, לעודד הרגלי צריכת תרבות וליצור קהלים חדשים, ולסייע למוסדות ותחומי התרבות שנפגעו במהלך מגפת הקורונה.״

זו הזדמנות טובה להזכיר את המחקר שפרסם האיגוד ביולי 2020 אודות היחס לאמנות ציבורית במדינות מתקדמות כמו פינלנד, גרמניה אנגליה וצרפת. בפינלנד, למשל, אמנות ציבורית נתפסת כגורם המקדם שוויון הזדמנויות, בכך שהיא מאפשרת גישה לאמנות ברמה גבוהה גם עבור ציבור שלא נחשף לאמנות בבית הספר, ושידו אינה משגת ביקורים תכופים במוזיאונים. ממשלת פינלנד מממנת אמנות ציבורית במסגרת תכנית לשיפור בריאות התושבים, כחלק מתפיסה לפיה יצירות אמנות במרחב הציבורי משפרות את איכות חיי תושבי המקום, מייצרות סביבת מגורים נעימה ובטוחה יותר, ואף עוזרות לעצב זהות מקומית ייחודית. בעיר קיימברידג’ שבאנגליה, אמנות ציבורית נתפסת כגורם מרכזי שתורם לחינוך, למחשבה יצירתית ומורכבת, ומפתח כישורי למידה בלתי אמצעית. 

לכתבה ב-״ArtNet״ על היוזמה בגרמניה לחצו כאן.

לכתבה ב-NME על היוזמה בספרד לחצו כאן.

למחקר של האיגוד אודות אמנות ציבורית לחצו כאן.

מחשבות על “ילד, בוא רגע

  1. איזה יופי! הלוואי עלינו. במדינת ישראל תרבות היא במקום האחרון. ואפשר להבין מדוע – קידום תרבות = קידום שיוויון הזדמנויות = מלא דברים טובים אחרים. מי רוצה את זה בכלל? כאן מעדיפים מלחמה, כיבוש, מריבות, אגרסיות, שבטיות ותלונות. זה לא שישראל הישנה והטובה מתה, זה שהיא מעולם לא הייתה. מה אנחנו עושות כאן?

  2. מה אנחנו עושות כאן? פועלות ונאבקות כדי לשנות את המצב 🙂

  3. אני בודקת היתכנות להקים מיזם חברתי – קהילתי “מעבדת אמנות ציבורית” בפריפריה בארץ. יש מקום לשת”פ?

  4. הי קסניה. נשמח אם תכתבי לנו מייל עם יותר פרטים ל-igud.a.p@gmail.com
    תודה!

סגור לתגובות.

0
    0
    מה הזמנתי
    אוי, אין כאן כלוםחזרה לחנות