״עד שיש פרויקט ותקציב כזה, חשוב לנו שהוא יגיע לאמנים מקצועיים ופעילים״

שיחה קצרה עם רוני רביב, רכזת הסדנאות של האיגוד, על פרויקט משיב הרוח.
18/01/2024
רוני רביב, רכזת הסדנאות והאירועים של האיגוד.

שיחה קצרה עם רוני רביב, רכזת הסדנאות של האיגוד, על פרויקט משיב הרוח.

הי רוני,, תוכלי לספר קצת על פרויקט ״משיב הרוח״ ומה האיגוד עושה שם?

משיב הרוח הוא פרויקט חירום של משרד התרבות והחברה למתנ״סים, שמטרתו לסבסד פעילויות ומופעי תרבות ואמנות ברחבי הארץ (בדגש על קהילות המפונים), ולספק פרנסה ליוצרים וליוצרות שיעבירו את הפעילויות. האיגוד מרכז את הפעילויות בתחום האמנות הפלסטית.  לפני כמה שבועות הוצאנו קול קורא לחברי האיגוד בבקשה להציע סדנאות חד פעמיות של שעתיים, פחות או יותר. מכיוון שהפרויקט הזה מיועד לקהל שאנחנו לא ממש מכירים ושכנראה אין לו נסיון עם אמנות, בחרתי את ההצעות שהיו כבר די מגובשות וברורות, ושהציעו טכניקה או שיטת עבודה מובהקת אחת. הפקנו במהירות חוברת יפה שמרכזת את כל הפעילויות עם תקצירים מדויקים והפצנו אותה לכל רכזי התרבות בארץ. מאז אני בתקשורת עם רכזי תרבות ברחבי הארץ. אני מתאימה להם את הפעילויות שמתאימות לקהילה שלהם ומתאמת גם את התאריכים מול האמנים.

בחרתי את ההצעות שהיו כבר די מגובשות וברורות, ושהציעו טכניקה או שיטת עבודה מובהקת אחת. הפקנו במהירות חוברת יפה שמרכזת את כל הפעילויות עם תקצירים מדויקים והפצנו אותה לכל רכזי התרבות בארץ. מאז אני בתקשורת עם רכזי תרבות ברחבי הארץ. אני מתאימה להם את הפעילויות שמתאימות לקהילה שלהם.

מה גילית במהלך העבודה בשבועות האלה?

קודם כל הופתעתי מאוד לטובה מהתגובות של רכזי התרבות. אנשים מאוד התלהבו והתרשמו מהיצע הפעילויות ומהאריזה. גילינו שהם לא כל כך רגילים לעבוד עם סדנאות אמנות פלסטית, ושיש להם עניין גדול בזה. עניין שהם לא כל כך ידעו עליו בעצמם לפני כן. אם אתם רוצים להציע פעילויות כדאי לקחת בחשבון שהרכזים לרוב מחפשים פעילויות לקבוצות גדולות, כדאי להציע משהו שמתאים לקבוצה של 15 אנשים. זה לא אידיאלי, אבל מהנסיון זו נקודת אמצע שאפשר לחיות איתה טוב. למדתי גם שרוב הקהל הוא מבוגרים וצעירים, ולא ילדים. ולכן דווקא הפעילויות שמוזמנות הכי הרבה מציעות טכניקה מסקרנת, ידנית, שיש בה היבט חומרי ותוצר מובהק. לא צריך להמציא דברים מיוחדים או מתקדמים, מדובר באנשים בלי נסיון. הם פחות מעונינים בסדנאות קונספטואליות. ודבר חשוב אחרון הוא שהרבה מהפניות מגיעות מאיזור חיפה וצפונה, כלומר שכדאי שיהיה אוטו, או נכונות לנסוע רחוק יחסית בתחבורה ציבורית. האיגוד משלם גם החזר נסיעות.

הרכזים לרוב מחפשים פעילויות לקבוצות גדולות, כדאי להציע משהו שמתאים לקבוצה של 15 אנשים. למדתי גם שרוב הקהל הוא מבוגרים וצעירים, ולא ילדים. ולכן דווקא הפעילויות שמוזמנות הכי הרבה מציעות טכניקה מסקרנת, ידנית, שיש בה היבט חומרי ותוצר מובהק.

למה האיגוד עושה את זה?

זה פרויקט קצר וההנעה שלו הייתה צריכה להיות מאוד מהירה. משרד התרבות חיפש גוף שיודע להגיע מהר לאמנים מקצועיים, ושיכול לייצר חיבור שלא כל כך קיים כרגע בין אמנים עכשווים לבין רכזי תרבות במוסדות עירוניים. לנו כאיגוד היה חשוב שאם כבר יש תקציב כזה אז שהוא ינוצל ויגיע לאמנים מקצועיים ופעילים, שזה לא יתמסמס. זה גם מעין פיילוט שלנו בתפקוד כעמותת גג לאמנות פלסטית, דבר שאנחנו עובדים עליו עם משרד התרבות, וחשוב לנו לעשות עבודה טובה.

מחשבות על “״עד שיש פרויקט ותקציב כזה, חשוב לנו שהוא יגיע לאמנים מקצועיים ופעילים״

  1. הי נעה. בגלל האופי הבהול של הפרויקט וכמות העבודה הגדולה, אנחנו לא יכולים להודיע לכל אחד שמגיש הצעה. אנחנו אוספים את כל הסדנאות שנראות לנו מתאימות למכירה ומתחילים בעבודת השיווק והתיאום. במידה ויש עניין או התאמה מול רכזים של קהילות ספציפיות רוני יוצרת קשר כדי לתאם.

סגור לתגובות.

0
    0
    מה הזמנתי
    אוי, אין כאן כלוםחזרה לחנות