הטכניון פרסם לאחרונה קול קורא לתכנית אמן חדשה – אמן בקמפוס: מחקר, הוראה ויצירה.
התכנית מנוהלת על-ידי המחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות, ומאפשרת לאמניות ואמנים לפתח פרויקט בשיתוף-פעולה עם חברות וחברי קהילת המחקר בטכניון.
התכנית תומכת באמנים ואמניות שעבודתם מערבת מחקר וניסוי ומשלבת את מדעי הרוח, המדעים, הטכנולוגיה ומקצועות ההנדסה. העדפה מיוחדת תינתן למי שעבודתם מייצרת שיח ושיתוף-פעולה סביב הממשקים שבין אמנות, מדע והנדסה עם חברות וחברי הסגל, הסטודנטיות והסטודנטים בטכניון.
משך השהות והתאריכים: 6 חודשים, משרה מלאה, בשנת הלימודים האקדמית 2023-2024.
תמיכה: מלגה ע״ס 25 אלף דולר. האמן או האמנית הנבחרים יידרשו לשהות בקמפוס הטכניון לפחות יומיים בשבוע, רצוי יותר.
חלל עבודה: האמנית או האמן שייבחרו יקבלו משרד בקמפוס וכן סטודיו.
מחויבויות: כחלק מתכנית השהות, האמנית או האמן ילמדו קורס לתואר ראשון בו סטודנטיות וסטודנטים ילמדו מחקר, כתיבה ופרקטיקה אמנותית. הסטודנטים יציג את עבודתם במגוון דרכים, כולל הרצאות, מייצבים, אירועים וכו׳.
האמנית או האמן יעבדו עם הקהילה המקצועית והתרבותית של הטכניון, ישתתפו בהרצאות ובאירועים חברתיים ויפתחו שיתופי פעולה מחקריים. תינתן העדפה לבעלי דוקטורט או MFA.
מועד אחרון להגשה: 30.4.2023.