המועצה לתרבות ואמנות אמורה להיות הגוף המייעץ לשרת התרבות בנוגע לגיבוש מדיניות ולתמיכות שמינהל התרבות מחלק לגופים וליחידים. למרות חשיבותה הרבה, באתר של משרד התרבות לא ניתן למצוא פרוטוקולים של ישיבות, אימיילים של בעלי תפקידים או אפילו את שמותיהם. יחד עם אמנים וגופים נוספים, אנחנו מנסים לשנות את זה. מאמר רביעי בסדרה עם “ערב רב”.
היי. אנחנו רוצים שוב להמליץ לכם לקרוא בעיון (אבל אולי לא בפעם אחת – אפשר לקרוא קצת, לחטוף משהו לאכול, לחזור, לראות סרטון בפייסבוק, ואז להמשיך) את סדרת המאמרים המשותפת לנו ול”ערב רב”. בסדרה הזו, אנחנו מבקשים למפות עבור אנשי האמנות בישראל את הכוחות והמאבקים המשפיעים על המשאבים (או העדר המשאבים, יותר נכון) המופנים לתחום שלנו. אנחנו מקווים שמיפוי כזה יאפשר לנו להבין טוב יותר מדוע נוצר המצב שנוצר, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר אותו. ובמסגרת הזו, נדמה לנו שכל אמן או אוצר חייב לקרוא את המאמר הרביעי בסדרה, בו יהונתן ה. משעל מתאר את חוסר השקיפות והמקצועיות המאפיין את פעילותה של ה”מועצה לתרבות ואמנות”.
מה תפקידה של המועצה הזו? להיות הגוף המייעץ לשרת התרבות בנוגע לגיבוש מדיניות בתחום התרבות ולתמיכות שמינהל התרבות מחלק לגופים וליחידים (כלומר – גלריות ומוזיאונים, אבל גם אמנים עצמאיים). ולמרות חשיבותה הרבה, באתר של משרד התרבות לא ניתן למצוא פרוטוקולים של ישיבות, אימיילים של בעלי תפקידים או אפילו את שמותיהם. לאחרונה, האיגוד, ביחד עם “פורום מוסדות התרבות”, גליה בר-אור, עודד ידעיה, וגדעון עפרת דרש מבית-המשפט לחייב את משרד התרבות לפרסם מידע בנוגע להתנהלותו: מה הם הקריטריונים למינוי חברים חדשים, מי הם החברים במועצה לתרבות, גישה לפרוטוקולים, אופן תקצוב מדור האמנות הפלסטית ומי חבר בה.
במאמר תוכלו למצוא פרטים נוספים אודות התקדמות המאבק המשפטי, התנהלות המועצה לתרבות ואמנות, וראיונות עם אנשי מקצוע שפעלו במסגרתה בעבר.
לקריאת המאמר על המועצה לתרבות ואמנות, לחצו כאן.
לקריאת המאמר השלישי בסדרה, על תקנת סל”ע (50 מיליון שקלים שהוקצבו לתרבות אך לא מגיעים אליכם!) לחצו כאן.
לקריאת המאמר השני בסדרה, המסכם את פעילותה של מירי רגב כשרת התרבות עד כה, לחצו כאן.
לקריאת המאמר הראשון בסדרה, אודות מצב תקציב התרבות בישראל, לחצו כאן