אמנות היא זכות יסוד של כולנו. מטרת העל של איגוד האמנים הפלסטיים היא ליצור את התנאים המתאימים כדי ששדה האמנות בישראל יוכל לגדול ולהתפתח, כדי שאמנים ואמניות יוכלו להתקיים כאן, וכדי שכמה שיותר אנשים בישדאל יזכו להיחשף לאמנות עכשווית.
1,200 חברי האיגוד הצטרפו אליו כי בפעולה משותפת אנחנו יכולים להשיג מה שאף אמן לא יכול לבד: לגייס תקציבים חדשים, להוביל חקיקה בכנסת ולבנות תשתיות כדי שאמנים יוכלו להמשיך לפעול בישראל, שיהיה איפה להציג אמנות, וכדי לחבר את הציבור לאמנות המקומית.
בתקופה הזו, שבה שום דבר כבר לא מובן מאליו ותקציבי תרבות נעלמים במאבקים סקטוריאליים, אנחנו צריכים אתכם עמנו. כל חברה וחבר חדש שמצטרפים מאפשרים לנו להשיג יותר למען כולנו. אם אתם עדיין לא חברים באיגוד, הצטרפו אלינו עכשיו.
האיגוד הוקם בשנת 2001. באותה שנה התפצלה אגודת הציירים והפסלים ההיסטורית, שהוקמת בשנת 1922 על ידי אמנים כמו נחום גוטמן, יחזקאל שטרייכמן ואהרן אבני, לשני גופים נפרדים – גוף אחד שהמשיך לעסוק בארגון תערוכות, וגוף נפרד שנועד לפתח ולקדם את האמנות החזותית בארץ, ולפעול להגנת ענייניהם המקצועיים של האמנים בישראל. זה האיגוד.
יושבי ראש האיגוד לתולדותיו: אינגה פונר קוקוס (2002-2004), חגית שחל (2004), ליליאנה קדישבסקי (2005-2008) איתן שוקר (2008-2011), גלעד אופיר (2012-2016), ד״ר שחר פרדי כסלו (2017-).
היעדים שלנו ל-2025:
- הגדלת נוספת בתקציב האמנות הפלסטית בישראל, לאחר שב-2024 הבאנו לתוספת של 20% בתקציב האמנות הפלסטית של משרד התרבות.
- קידום חקיקת אחוז לאמנות, שתבטיח כי אחוז מכל תקציב פרויקט בניה בישראל יוקצה לרכישת אמנות מקומית
- המשך פיתוח פרויקט האוצר – הנגשת חומרים מעולים לאמנים במחיר סמלי ומסבוסד, באמצעות מחזור
- הפקת מחקרים וידע עבור אמנים ועבור מקבלי החלטות בתחום
- הפקת אירועים וסדנאות מקצועיות לאמנים במחיר מסובסד וברמה גבוהה