לכבוד הבחירות המקומיות בסוף החודש, פנינו אל המתמודדים על ראשות הערים הגדולות וביקשנו לשמוע אודות מדיניותם בנושא הנחה בארנונה לאמנים, מעורבות אמנים בפיסול ציבורי, ועוד. הנה התשובות
חברים וחברות, לכבוד הבחירות המקומיות בסוף החודש, פנינו אל המתמודדים על ראשות הערים הגדולות וביקשנו לשמוע את עמדתם לגבי מספר עניינים הרלוונטיים לכולנו – האם המועמד/ת גיבש מדיניות בעניין מקומה וחשיבותה של האמנות הפלסטית בעיר, אילו מהלכים בכוונתו להוביל הקשורים לתמיכה עירונית באמנים ובאמנות, מה עמדתו לגבי הנחה בארנונה לסטודיו לאמן, והאם כראש עיר בכוונתו לחייב עירוב של אמנים עכשוויים בפיסול הציבורי בעיר.
תשובות המועמדים זורמות אלינו לאיטן, ואנחנו מעדכנים אותן מדי יום כאן, בפוסט הזה.
אתם מוזמנים לקרוא ולעקוב אחר תשובות המועמדים הרלוונטיים עבורכם.
תל אביב-יפו
אסף זמיר (מתמודד לראשות העיר מטעם רשימת ״רוב העיר״)
במציאות העירונית היום, הטיפול במוסדות התרבות הרשמיים, המיינסטרימיים, מצויין, אבל אין תמיכה משמעותית ביוזמות שוליים צעירות, באמנות רחוב או בפרינג‘. דווקא כשמדובר ביוזמות החתרניות שהפכו את העיר שלנו לבירת תרבות, העירייה נותרת מקובעת ומיושנת בתפיסתה.
המטרה שלי היא לייצר יחסי עבודה מחודשים, טובים ופרו-שירותיים עם גלריות שיתופיות, קואופרטיבים ויוזמות תרבותיות שצומחות מהשטח. ניתן קדימות ליוזמות כאלה ונסייע לטפח בצורה ישירה אמנים יוצרים בעיר.
העירייה לא משתמשת כיום מספיק בעוצמה שלה ובארסנל האירועים שלה כדי ליצור באמצעותם במה לאמנים ויוצרים מקומיים. מבחינתנו אירוע דגל עירוני כמו לילה לבן חייב בראש ובראשונה להוות פלטפורמה אדירה ליוצרים שפועלים בעיר, שתאפשר להם להיחשף לקהל גדול ומגוון.
רויטל בן-אשר פרץ (אוצרת ופעילה חברתית, מקום 8 ברשימת ״תל אביב 1״ בראשות רון חולדאי)
״נדמה כי מעולם לא היה אמן- אוצר-יוצר מן השטח מועמד למועצת העיר, על אחת כמה וכמה מתחום האמנות הפלסטית. זו ההזדמנות לייצוג ולנוכחות במועצת העיר, ליוצרת אשר מבינה על בשרה את המשמעות של הרמת פרויקט אמנותי, תעצומות הנפש הנדרשות לשם כך, חבלי הלידה של תהליכי עבודה ויצירה, גיוס תקציבים ומשאבים, קומבינות אינספור, גמישות וויתורים, השקעה ללא גבולות של ימים כלילות והמחיר המשפחתי אשר נדרש למימוש החזון האמנותי. קהילת האמנים היא קהילה לכל דבר ואף היא זקוקה לתיווך, לטיפוח, להזנה, לתמיכה, לנראות ולהכרה.
בשנה האחרונה הייתי חלק מצוות ניסוח חזון תרבותי חדש לעיר ואחד הדברים שהתעכבנו עליהם היה הצורך באמן, יוצר, קרי, אדם בעל צורת חשיבה עכשווית, ביקורתית, יצירתית, חדשנית, שונה, צבעונית, מופשטת יותר, כזו שיודעת לקרוא בין השורות ומעבר לפשט, שיפקוד כל ועדה מוניציפלית ויתרום מנקודת מבטו ומתפיסת עולמו. לצערי קיים חוסר אמון בסיסי, מעין צו פנימי, די אן איי של התנגדות אנטי ממסדית מצד האמנים, מחד, נטייה מובנת ואף מתבקשת, ומאידך זו מערכת יחסים שצריך לעבוד עליה.
מאז הקדנציה הקודמת של חולדאי לקחתי על עצמי את תפקיד התיווך בין האמנים לעירייה במטרה לקדם ולעזור.
כתיבת החזון התבססה על מחקר מתמשך, החל במפגשים עם מובילי תרבות מכל התחומים, בדיקת מודלים בעולם, הסקת מסקנות מן העבר והצבת יעדים עתידיים כגון; הגדלת תקציב התרבות, מתן הקלות ליוצרים על מנת שימשיכו לפעול בעיר, שילובם בהחלטות עירוניות, נגישות לתמיכות, שמירה על רב תרבותיות ועל אמנות שוליים.
-הגדלת תקציב התרבות
-מתן הקלות ליוצרים על מנת שימשיכו לפעול בעיר
-שילוב יוצרים בהחלטות עירוניות בכל התחומים
-נגישות לתמיכות עירוניות
-שמירה על רב תרבותיות ועל אמנות שוליים
-קידום שיתופי פעולה בינתחומיים בין תיאטרון, מחול, מוסיקה, אופרה, מחזאות ואמנות פלאסטית.
-ביסוס תוכנית להוקרת אמני העיר הוותיקים.״
מיטל להבי (רשימת מרצ למועצת העיר)
מרצ תל אביב-יפו בראשות מיטל להבי תמשיך לפעול לחיזוק התרבות המקומית וליצירת תרבות המזוהה עם העיר תל אביב-יפו ויוצרת תחושת שייכות וגאוות יחידה, הן לאמן והן לתושבי העיר כולם.
נביא להוזלה והנגשה של מוסדות התרבות העירוניים לסוגיהם לטובת כל תושבי העיר. נזמין את האמנים עצמם ואת ההשראה שלהם – נדאג לכך שמוזיאון תל-אביב ימשיך כבעבר לכבד את חברי האיגוד המקצועי של האמנים הפלסטיים, ויאפשר כניסה חינם למוזיאון תל-אביב ולמוזיאונים הנתמכים על-ידי עיריית תל אביב-יפו.
נפעל להמשך פיתוח והעצמת התרבות המקומית על-ידי תקצוב והקצאת חללים ומבנים ושינוי ייעודם לטובת שימושי תרבות ואמנות.
נפתח חללי תצוגה לאמנים, למשל במרכז עמיעד שעומד בשיממונו במשך כל השנה.
מרצ תל אביב-יפו תקדם הקצאת משאבים עירוניים לשם הצבת עבודות אמנות במרחב הציבורי. נקדם מגוון תחומי אמנויות שיתאימו ויתנו מענה לתושבי העיר, על-ידי פיתוח תרבות ואמנות במרחב הציבורי ובחללים ציבוריים. נעודד תצוגות ותערוכות שיאפשרו לאמנים להציג יצירותיהם לכמה שיותר תושבים. נעודד פתיחת מרכזי בילוי ותרבות גם בסופי שבוע. נפעל להרחבת הביטוי למגוון הרב-תרבותי ושלל האוכלוסיות בעיר. נפעל לקביעת מגבלה על משך שנות הכהונה שניתן לכהן בתפקידים בכירים במוסדות התרבות העירוניים. נפעל לצמצום מעורבותם של תאגידים מסחריים באירועי התרבות העירוניים.
נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם האיגוד המקצועי של האמנים הפלסטיים לטובת אמני תל אביב-יפו.
מיטל להבי פעלה במשך שנים במסגרת שליחותה הציבורית בעיריית תל אביב-יפו להרחבת המושג סטודיו לאמנות. בהתערבותה האישית תוקן ועודכן חוק הארנונה וכן הגדרת המושג "סטודיו לאמנים" בעיריית תל אביב-יפו, והוחל צו ארנונה מורחב המקל על הפעילות העכשווית של האמנים הפלסטיים המקצועיים, גם כאלה שלא נכללו בה בעבר, למשל וידאו ארט וצילום.
רוב הפסלים שהוקמו בתל-אביב בשנים האחרונות היו במימון עסקים ויזמים פרטיים. מרצ בראשותי תחייב עירוב של אמנים עכשוויים מקצועיים בפיסול הציבורי בעיר. נתמוך ונקדם הקצאת משאבים עירוניים לשם הצבת עבודות אמנות במרחב הציבורי.״
חיפה
אביהו האן (מתמודד לראשות העירייה מטעם ״הירוקים״)
הרצליה
מישל מורג, מתמודד לראשות העיר
״בתפיסתי הרצליה צריכה להיות עיר מובילה בתחום האומנות והיצירה. לא רק סיסמאות. הדבר בא לכדי ביטוי במספר מישורים: 1. שילוב אומנים בעיצוב המרחב העירוני, החינוכי והציבורי. 2. תערוכות שוטפות ורבות. 3. עידוד גלריות וחללי עבודה לאמנים על ידי מתן הנחות, הקצאת חללים ציבורים וכן האלה. אני רואה את הרצליה כעיר שואבת לאומנים. יש לנו את המשאבים את מקורות ההשראה ואת היכולת להפוך לעיר יחודית במישור זה. דרך אגב זה מתחבר לרצון שלנו לקדם, מופעי רחוב, תיאטרון מודרני ומגוון ועוד.״
בת ים
רמת גן