״הרעיון הוא לאפשר לחברי האיגוד חווית נבירה אישית ונינוחה באוצר״

על השירותים החדשים שמציע האוצר, ובהם יום ביקורים קבוע לחברי וחברות האיגוד במהלך השבוע.
22/02/2025
בתמונה: יניב דחוס בין חומרים שנמצאים בדרך לאוצר.

בחצי השנה האחרונה של 2024 עבדנו נון-סטופ על פיתוח פרויקט האוצר. בחודשים הללו הרחבנו את מעגל השותפים ותורמי החומרים, הגדלנו את הצוות וגם את כמות האירועים. נפגשנו לשיחה קצרה עם יניב עמר, מנהל האוצר, כדי לשמוע על התוכניות לשנה הקרובה.

הי יניב, אתה יכול לספר קצת על שיתופי הפעולה החדשים של האוצר?

כמובן. בחודשים האחרונים הרחבנו את שיתופי הפעולה עם מחלקות שונות בעיריה. יש לנו שיתוף פעולה די מסעיר עם מחלקת התברואה. אנחנו מחפשים יחד דרכים לשכלל את מערך השינוע המורכב, ולהוזיל את העלויות הגבוהות שכרוכות בהובלת חומרי גלם מכל העיר אלינו לאוצר. בימים אלו אנחנו מתחילים יחד פיילוט שבמסגרתו מכולה של האוצר תוצב במסוף 2000. אנחנו מלמדים את פועלי התברואה אילו דברים מעניינים אותנו ואיך לטפל בעדינות בחפצים הטובים שהם מוצאים, וכל כמה שבועות כשהמכולה תתמלא היא תגיע אלינו. אנחנו מקווים שהפיילוט הזה יעבוד יפה וימשיך לכל תחנות מיון האשפה בעיר. שיתוף פעולה נוסף הוא מכולה ניידת של האוצר ומחלקת תברואה שמגיעה אל מוסדות התרבות של ת״א לפני פירוק תערוכה או תפאורה. המוסד מפרק אותה למכולה שלנו, ואנחנו מביאים את החומרים אל האוצר.

זו גם הזדמנות טובה לבקש מכם להפיץ את הבשורה – אם אתם שומעים על דירה שמתפנה, סטודיו או משרדים שמתחדשים – ספרו על האוצר. בחודשים האחרונים התחלנו להביא לאוצר גם עזבונות ודברים מעניינים מדירות שפונו. יש לנו קיר תורמים שמנציח 7 יוצרים ויוצרות שנפטרו ומשפחותיהם תרמו ציוד לאוצר. אנחנו מתייחסים לעזבונות האלה בשיא הכבוד, והאמת שלהגיע לאוצר ומשם לסטודיואים של אמנים אחרים זה הרבה יותר נעים מלמצוא את הדברים אחר כך ברחוב. 

ויש גם כל מיני שירותים חדשים השנה, נכון?

קודם כל, הצטרפה אלי לאחרונה תמר לאש, כמנהלת המשרד וקשרי התורמים שלנו. לאור הקהל הרב שמגיע לאירועי המכירה החודשיים, הבנו שאנחנו רוצים במקביל לשמור לחברי האיגוד חווית נבירה נינוחה ואישית יותר. לכן, החל מהחודש, אתם יכולים להגיע אל האוצר בימי שני בין 09:00-11:00, ויהיה לכם זמן לחפש חומרים בשקט, לקבל מאיתנו ייעוץ לגבי חומרים, וגם לבקש מאתנו לנסר, לרתך, או לצבוע חומרים שמצאתם (בתשלום נוסף, כמובן, ולא על המקום.)

שירות נוסף שהתחלנו החודש הוא ״מצא לי״. הוא מיועד למי שמתחיל לעבוד על תערוכה בגלריה או מוזיאון ומחפש חומרים או חפצים ספציפיים. אתם יכולים פשוט לפנות אלינו, להסביר בדיוק מה אתם מחפשים, ואנחנו ננסה למצוא לכם את הדבר. אם תכתבו לנו כמה חודשים מראש, ככל הנראה נצליח למצוא. גם השירות הזה כרוך בתשלום נוסף, כמובן.  ולבסוף, החל מהחודש שעבר אנחנו גם משכירים חומרים בזול מאוד למי שצריך פרופס לצילומים, ארט וכו׳. אנחנו לא לוקחים דמי בטחון – אנחנו סומכים עליכם. 

ולסיום, על מה אתם עובדים עכשיו?

אנחנו מתחילים לבנות מערך צנוע של סדנאות טכניקה. הסדנאות האלה יתבססו על עבודה עם חומרי גלם האוצר – ריתוך בסיסי, עבודה בעץ, זכוכית. בקרוב נפיץ למשתמשי האוצר סקר בנושא, כדי להבין טוב יותר איזה ידע הייתם רוצים לקבל מאיתנו. ההחלטה העקרונית היא לא להשתמש בחומרים מבחוץ, בדיוק כפי שאת אוהל האוצר עצמו אנחנו בונים ומפתחים רק בעזרת חומרים משומשים. אנחנו מתכננים גם אירוע אוצר כייפי בפורים, לאמניות, אמנים וילדיהם. פרטים בקרוב.

לחצו כאן להרשמה לחלוקה הקרובה של האוצר (יום שישי 28.2)

0
    0
    מה הזמנתי
    אוי, אין כאן כלוםחזרה לחנות